Mamacoach Susannah

Graag stel ik jullie voor aan Susannah. Susannah en ik hebben elkaar leren kennen op de vrije school in Den Haag. Susannah was daar als juf aan het werk in de tweede klas, toen ik net begon met mijn eerste klas.
Susannah en ik hebben daar prettig samengewerkt en met het verstrijken met de tijd hebben we ontdekt dat we meer gemeenschappelijk hebben dan de liefde voor de ontwikkeling van kinderen. In onze vrije tijd zijn we een knutselclubje begonnen met allemaal dames van onze leeftijd. Elke dinsdagavond kwamen we daar samen om te breien, te haken of om poppen te maken.

Zoals het leven nu eenmaal is, ging ieder zijn eigen pad. Susannah vertrok naar Amsterdam en ik verhuisde naar het buitenland.
Ik heb Susannah nooit uit het oog verloren. Nieuwsgierig voor haar levensweg, begaan met gelukkige en noodlottige momenten in haar leven. Opvallend en bewonderenswaardig heb ik altijd haar kracht en haar openhartigheid gevonden waarmee ze projecten en het leven in het algemeen aangaat. Susannah is een sterkte, liefdevolle, ondernemende vrouw. Ze is in mijn ogen een uitstekende opvoeder, een lieve, bewuste moeder en in het geheel een prachtig mens.

Susannah is als moedercoach aan het werk. Dat werk past haar als gegoten, ze heeft veel kennis van zaken en is daarnaast ook een persoon waarmee je graag onderweg bent.

Ook al verschillen onze meningen soms op details, in het algemeen is onze zicht op thema’s rondom het kind gelijk. Daarom heb ik haar gevraagd of zij een bijdrage wil leveren aan mijn website. Ze geeft een extra kleur aan alle verschillende onderwerpen die aan bod komen.

Hieronder stelt Susannah zichzelf voor en zijn ook haar waardevolle bijdrages te vinden. Voor persoonlijke hulp kan je ook naar haar website gaan en informatie krijgen over  een consult met haar.

Susannah

Ik ben Susannah (1981), zeer gelukkig getrouwd met Mark. Samen hebben we drie zoons en een dochter: Arend (2010), Emile (2013), Olaf (2016) en Iduna (2018). Ik moet je meteen vertellen dat Arend maar 5 jaar mocht worden en vier dagen voor de geboorte van Olaf plotseling stierf aan een hartaanval.  Wonder boven wonder hebben wij als gezin die klap heel goed kunnen opvangen. De geboorte van Olaf was de grootste troost, naast het feit dat we een hele bijzondere, zeer liefdevolle en krachtige relatie hebben.

Mark en ik leerden elkaar kennen op Hogeschool Helicon in Zeist (nu is dat overgegaan in de Vrijeschoolpabo en onderdeel van de Hogeschool van Leiden) waar we allebei leerkracht werden: ik voor de kleuters en Mark voor de onderbouw van de vrijeschool (klas 1 tot en met 6, oftewel groep 3 tot en met 8). Ik werkte ongeveer zeven jaar als juf, eerst drie jaar fulltime, toen parttime en toen nog als invaller.

Ondertussen werd ik in 2009 gastouder om gedeeltelijk thuis te kunnen werken, en toen kwam Arend en werd ik steeds meer mama aan huis met nog wat gastkinderen erbij. Het gastouderschap bevalt me nog steeds goed, maar ik mis soms ook tijd zonder jonge kinderen om me heen. Daarom kwam deze tak erbij: mijn ervaringen als juf, gastouder en moeder door kunnen geven en zo toch werken voor de kinderen, maar wel in 1-op-1 contact met een volwassene.

Ik volg regelmatig trainingen om mijn eigen ontwikkeling blijvend te laten groeien, om nieuwe moeders op weg te helpen naar een krachtig en gezond moederschap. Zodat de kleine kinderen van nu uit kunnen groeien tot krachtige, gezonde volwassenen.

www.moederschapinontwikkeling.nl

Eten met kleine kinderen

Dit is een gevoelig onderwerp. Ouders lopen er allemaal wel een keer tegenaan: iets met kinderen die wel / niet / te veel / te weinig / de verkeerde dingen eten. En ouders maken zich zorgen. Terwijl het eigenlijk zo simpel is.  Lees meer

Eten met kleine kinderen

Slapen is een hardnekkig thema in het moederschap. En dat is niet omdat we er zoveel van krijgen, meestal.. Heel erg veel moeders en vaders worstelen met slaap. Meestal is hun eigen slaapgebrek een gevolg van kinderen die niet makkelijk in- of doorslapen. Lees meer